1918’de Çanakkale Savaşı’nı kazandık ama işgal 1923’e kadar sürdü

Çanakkale Savaşı bir zaferdi ama; savaş 1918’de bitmesine rağmen İhtilaf Devletleri 6 ekim 1923’e kadar Çanakkale Sokaklarını işgaldeydi.
Çanakkale Savaşı bir zaferdi ama; İngiliz askerleri akşama kadar kahvelerde oturur. Sabahlara kadar içkiler içer partiler düzenlerlerdi.
Çanakkale Savaşı bir zaferdi ama; İngilizler Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya devam ederlerdi. Yani hunharca yılbaşı kutlarlardı.
Çanakkale savaşı bir zaferdi ama; İtilaf Devletlerinin kontrolü altında bulunan Çanakkale çevresi siperler ve tel örgülerle çevriliydi. Bölgeye giriş çıkış için de dört nokta belirlenmişti.
Çanakkale Savaşı bir zaferdi ama; Çanakkale şehir merkezinin etrafı bile ihtilaf devletleri taradından tel örgülerle çevrilmiş ve siperler kazılmıştı. Çanakkale İngiliz İşgal Komutanlığı yayınladığı bir bildiri ile de halkın tel örgülere yaklaşmasını yasaklamıştı..
Çanakkale Savaşı bir zaferdi ama; işgal kuvvetleri tarafından Çanakkaleye giriş ve çıkışlara sınırlama getirilmiş, akşam 19.30’dan sabah 06.30 arasında kesinlikle şehre giriş veya şehirden çıkış izni yoktu. Şehre girebilmek için de Çanakkale Kontrol Bölgesi Komutanı Bolhanik’ten izin almak gerekiyordu…
Sözde Çanakkale Savaşı bir zaferdi ama;
İtilaf Devletleri hem Anadolu hem de Rumeli yakasından karşıdan karşıya geçmek için işgalin başlangıcından itibaren de yöre halkı için “pasaport” uygulaması başlatmıştı ve işin komik yanı bu belgeyi Eceabat’ta kaymakam ile işgal kuvvetleri komutanı imzalıyordu.
Çanakkale Savaşı bir zaferdi ama;
Katliam gibi toplu ölümler gerçekleşmiş ve yüz binlerce şehid verilmişti.
Okul sıraları boş, haneler babasız hatta ve hatta zürriyetsiz kalmıştı..
Bir yoruma göre Çanakkale bir savaş değildi. ÜMMETİN ERKEKLERİNİ VE ZÜRRİYETİNİ YOK ETMEK İÇİN TASARLANMIŞ VE BAŞARIYA ULAŞMIŞ BİR İNGİLİZ PROJESİYDİ.
Sözde tarih derslerinde savaş 1918′ de bitmişti. Ama ne yazıkki bu zulüm İtilaf güçlerinin Çanakkale ve Boğazlar bölgesini tamamen boşalttıkları 6 Ekim 1923 tarihine kadar devam etmişti.